Seminar Zaživi Sebe je 20 urni izkustveni seminar, katerega namen je vzpostavitev ali poglobitev stika s sabo, prepoznavanje svojih globjih občutkov in potreb ter učenja pristnega izražanja in komunikacije. Naučimo se povezovati z delom v nas samih, kateri je že vseskozi pozitivni potencial sam po sebi, s tem kar prav zares smo, pod vso tisto prtljago, ki se ji navadno reče nekonstruktivni vzorci in se pogosto začnejo z “moram”, “ne zmorem”, “nisem vredna”, “nisem dovolj sposobna” in tako dalje.

Preko konkretnih tehnik, katere izvajamo že na seminarju, se tako poglobimo vase ter najdemo odgovore na vprašanja:
Kako se sploh počutim?
Od kod izhaja nezadovoljstvo, če je prisotno?
Kaj si prav zares želim?
Gre moja pot proti mojim željam ali imam morda občutek, da na koncu vedno zmanjka časa zame?
Kako izraziti svoje želje in hrepenenja na način, ki bo nenasilen in bo tako poglabljal odnos, ne ga rušil.
Kako se postaviti zase in v sebi najti moč, katero za to potrebujem.
Kako se umiriti v vrvežu vsakdana in se spet povezati z mirom, ki je že vseskozi v nas, le izgubimo stik z njim.
Kako preseči te začarane kroge, ki se venomer zavrtijo v isto smer in dajejo enake rezultate.

Verjetno ste že velikokrat slišali:”Rešitev je v vas!”
To vedeti niti ni tak problem, večji izziv se je tega ZAvedati ter to prenesti v realno življenje in v skladu s tem zaživeti/živeti.

Zato seminar ponuja konkretne tehnike, ki vam ne vzamejo pol dneva časa, a so hkrati učinkovite. Ne ponuja čarobne paličice, ker je ni, vas pa opremi z, po mojem mnenju vsem, kar potrebujete, da boste lahko takoj začeli korake k bolj izpolnjenemu življenju.

Temelji na znanjih transpersonalne, kognitivne ter humanistične psihologije in podaja različne pristope (dialoški pristop Dr. Rowana, model Nenasilne komunikacije Dr. Rosenberga, vodene meditacije), predvsem pa na osebnih izkušnjah (take mene osebno, kot mojih dosedanjih strank).
Vse, kar vam v njem želim predati, tudi sama izvajam zadnjih nekaj let, več ali manj dnevno.

Pogosto se pogovarjam z ljudmi, ki so obupani in nekako ne vidijo več izhoda iz svojega začaranega kroga…vendar izhod vedno je in najbolj učinkovito je za njegovo razrešitev začeti pri sebi.

Če tudi vi želite začeti delati konkretne korake naprej, se povezati s sabo ter naučiti bolj konstruktivno komunicirati, lepo vabljeni.

 

Več o seminarju in razpisanih terminih >>